Spring naar content

CONRAD Twente Rally 2015

Volgende week zondag 1 november vindt de CONRAD Twente Rally 2015 plaats in Hengelo en omstreken. De CONRAD Twente Rally wordt zowel voor de Short-Rally rijders als de Rally rijders in één wedstrijd gereden. De CONRAD Twente Rally start om 10.00 uur en de finish is om 17.30 uur.

 

Totale lengte van de rally: 236 kilometer
Aantal klassementsproeven: 9
Totale lengte klassementsproeven: circa 115 km.

 

Adres serviceterrein
Parkeerplaats Thales, Robijnstraat in Hengelo

 

Antoine aan het woord

De Twente Rally, voorheen Conrad Euregio Rally is al jaren de afsluiter van het Nederlands rallyseizoen. Dit jaar is dat niet anders. Wat wel anders is, is het concept waarbij op zondag 1 November 3 klassementsproeven zijn uitgelegd die ieder drie keer verreden gaan worden.

Dat dit geen makkelijke wedstrijd is, blijkt wel dat in de afgelopen jaren veel verschillende weertypes heeft gegeven aan de rijders. Van een zeer mooi zonnig weer tot en met sneeuw en hagelbuien. Dit in combinatie met afwisselende ondergronden (asfalt/klinkers/gravel) maken dit tot een waar glibber- en glijspektakel.

De afgelopen editie die wij hebben gereden, is niet zo goed bevallen. We hebben toen de wedstrijd met technische problemen moeten staken. Deze keer gaan we proberen revanche te halen en een top-klassering te behalen. De auto is na de laatste wedstrijd weer helemaal gecontroleerd en nagekeken. Als het aan de monteurs ligt kunnen we weer volledig vertrouwen op de techniek en ligt de bal bij de rijders. We gaan er voor!!